logo

Søk

Stue

Innbydende belysning

Den perfekt komponerte stuen skal fylle mange formål. I stuen skal du kunne slappe av, se TV, lese bøker og hygge deg med familie og venner.

Det stiller ekstra krav til det elektriske materiellet.

stueHusk stikkontaktene

I flere norske hjem finner du ikke mer enn en dobbel stikkontakt bak TV-en. De fleste har imidlertid mer enn en TV i dette området, og da blir mangelen på stikkontakter ofte erstattet med skjøteledninger.

Det er ikke bare skjemmende. Det kan også utgjøre en brannfare. Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), er en god tommelfingerregel at apparater som bruker over 1000W ikke skal kobles via skjøteledning.

Velg heller en løsning som ser bra ut, og gir deg et trygt hjem. ELKO har et stort utvalg av multistikkontakter, som enkelt kan erstatte de doble du har fra før.

Ved plassering av stikkontakter i forbindelse med TV og stereo skal det uansett planlegges for minst seks stikkontakter. Snakk med elektrikeren, som enkelt kan montere dette for deg.

De fleste av oss bruker mer strøm til oppvarming og belysning enn vi trenger. Få med deg våre beste tips til strømsparing på Glød. 

plus_alu_usbStrømuttak og USB-lader

Etablér en egen ladestasjon for dine ”duppeditter”. Et dobbelt USB uttak i kombinasjon med en vanlig stikkontakt er praktisk for lading av mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr. Dette uttaket kan leveres både for skjult og åpent anlegg.

Del opp rommet

Har du en stor stue, består den sannsynligvis av mange lampepunkter. Visste du at alle disse kan kobles til én bryter? Da kan du slå av alt lyset samtidig - ekstra praktisk når du skal ut døra på morgenen.

Hvis veggene ikke skal rives, kan den beste løsningen være et trådløst lysstyringssystem. Da trenger du ikke koble brytere og dimmere til ledninger, slik at du kan plassere dem hvor du skulle ønske.

Bryteren ELKO Wireless styrer to forskjellige lyssoner, dimmer lysstyrken og slår av eller på forhåndsinnstilte lysscenarioer. Kort forklart kan du da enkelt dele opp rommet i separate områder ved lys, så du automatisk får riktige lysforhold i TV-området og i lesekroken.

Som en ekstra bonus, kommer ELKO-produktene i flere farger og materialer. De passer inn overalt, og kan tilpasses alle stilarter.

Vil du vite mer om hvordan du setter opp lysscenarioer? Sjekk ut vår artikkel om belysning inne og ute på Glød.

Design Ludens - Utvikling CoreTrek