logo

Søk

Sikkerhet

 

Et tryggere hjem

I en travel hverdag er det fort gjort å glemme småtingene. Kanskje du glemte å slå av kaffetrakteren før du dro på jobb?
 
Selv om det ofte går bra, bør du gjøre så mye du kan for å unngå de største krisene. Elektriske apparater er nemlig roten til 40 prosent av alle branner i Norge. Nettopp derfor er det viktig at du har elektrisk materiell som hjelper deg å sikre hjemmet ditt.

Stikkontakt med timer

Enkleste valg er en såkalt timerstikk. Kort forklart er det en stikkontakt med integrert tidsur, som bryter strømmen i uttaket etter ønsket tid.
 
Det betyr at timerfunksjonen slår av apparatet etter for eksempel en time. Da kan du dra på jobb i morgenrushet med god samvittighet - stikkontakten gjør jobben for deg.

Vekk med skjøteledningene

I norske hjem bruker vi mange elektriske apparater daglig. Likevel er det få boliger som har tilstrekkelig med stikkontakter. Som erstatning velger mange å gå for en midlertidig løsning i form av skjøteledninger.
 
Det bør du i aller høyeste grad unngå. Skjøteledninger blir ofte liggende på gulvet, der støvet har lett for å samle seg. Hvis du ikke er nøye med å fjerne dette,  kan det dannes lysbuer i kontakten. De kan igjen resultere i brannfarlige gnister.
 
Gå heller for multistikkontakter. Da får du opptil åtte uttak i en og samme stikkontakt, slik at du slipper skjemmende skjøteledninger på gulvet. 

Multistikkontaktene kommer i flere varianter, og med barnesikring om du trenger det.

Slå på lyset automatisk

I kjellere og gangsoner er det ofte mer praktisk at lyset slås på automatisk. Lysbrytere med bevegelsesføler slår på lyset når den registrerer bevegelse, og kan plasseres både innen- og utendørs.
 
Våre bevegelsesfølere dekker forskjellige arealstørrelser, slik at de kan brukes i alle typer rom.
 
Monterer du en bevegelsesføler ute vil den automatisk slå på alt utelyset når den oppdager bevegelse. Dette gjelder også om ubudne gjester elller biler nærmer seg boligen din. De fleste vil bli skremt når alt lyset kommer på.

Lyst på uteromsbelysning som kan både skremme vekk uinviterte på eiendommen, og samtidig skape stemning til sommerkvelden? Sjekk vår samleside om utebleysning på Glød.

barn

Design Ludens - Utvikling CoreTrek