logo

Søk

ELKO Ladestasjon

Det driftsikre og effektive alternativet, som er tilpasset nordisk klima.

De siste årene har Norge hatt et rekordsalg i antall elbiler. En slik eksplosiv vekst krever omfattende ladeinfrastruktur og montering av godkjente ladesystemer for elbiler i borettslag, næringsbygg og kommunale bygg. Også for norske husstander er det viktig å velge riktig, for det finnes mange elbilladere på markedet. Med en ELKO Ladestasjon får du en en driftsikker og robust løsning som er tilpasset det norske klimaet.

En sikker og effektiv ladestasjon

– ELKOs Ladestasjon er et produkt med sikkerhet i førersete. Laderen har DC-vern slik at montøren slipper å bygge inn nye sikringer i sikringsskapet, forklarer Kjetil Kaldestad, Market Director i ELKO AS.

Han legger til at den store fordelen med en dedikert ladestasjon er at man kan øke effekten og dermed redusere ladetiden, uten at det går på bekostning av sikkerheten. Det er ikke alltid man trenger å lade opp bilen raskt, men det er behagelig å vite at bilen alltid er klar når du trenger den:

– Det tar kun tre timer å topplade en gjennomsnittlig elbil med vår ladestasjon, som er på 11kWh, sier Kaldestad.

Kort monteringstid

En autorisert montør kan enkelt og raskt montere en ELKO Ladestasjon.

– Den lader opptil ti ganger raskere enn ved bruk av en vanlig stikkontakt, og den er både vær- og støtbestandig, sier Kaldestad.

Han legger til at stikkontakter ikke bør brukes til elbilading:

– Over lang tid tåler den ikke så høye laster, kan forårsake varmgang i ledninger og i verste fall brann, understreker han.

 

 

 

 

 

Tilpasset norsk klima

ELKO Ladestasjon er NEMKO-sertifisert. Dette er et kvalitetsstempel som viser at produktet følger norske standarder.

– I praksis betyr det at produktet er godkjent for bruk i Norge av norske kontrollorganer som har førstehåndskunnskap om norsk elektrobransje. Vårt nett er forskjellig fra andre land og krever nasjonale produkttilpasninger. I over 70 år har vi utviklet løsninger for det norske markedet i henhold til nasjonale krav. Vi bruker NEMKO til 3. parts godkjenning for å være sikker på at våre produkter følger nasjonale krav, sier Kaldestad.

For forbrukere er det betryggende at vi følger NEMKOs krav til punkt og prikke på våre produkter, og dette gjelder naturligvis også for ELKO Ladestasjon.

Positive tilbakemeldinger

ELKO Ladestasjon har høstet meget positive tilbakemeldinger fra bransjen. Foruten fokuset på sikkerhet,effektiv drift og den robuste utformingen som beskytter mot nordisk klima, trekkes det frem som positivt at ELKO ladestasjon kommer både i 16A og 32A. Dette gir både elektrikeren og sluttbrukeren valgfrihet under planlegging og montering. Det gjør det også mulig å tilpasse løsningen i kommuner der det legges begrensinger på hvor mye effekt hver enkel hustand kan hente ut.

ELKO Ladestasjon kan monteres på vegg, eller på stolpe. Vi leverer alt av kabler og eventuelt tilleggsutstyr som trengs for å sikre en effektiv, brukervennlig og trygg løsning.

 

Fakta om ELKO Ladestasjon:

  • Hurtig og enkel installering av montør uten bruk av spesialverktøy.
  • Kan tilkobles fra topp-, bunn- og bakside.
  • Innebygget DC-vern i henhold til NEK400:2018.
  • Opptil ti ganger raskere lading enn med vanlig stikkontakt.
  • Vær- og støtbestandig, tåler norske forhold.
  • Enkel «plugg og lade» funksjon.
  • Stopp/omstart med enkelt tastetrykk.

Design Ludens - Utvikling CoreTrek

Copyright © 1945-2014 ELKO AS, Sandstuveien 68, 0680 OSLO - Tlf: 67 80 73 00 - E-mail: elko@elko.no | Personvern