logo

Søk

ELKO Smart Elbillader

Det fremtidsrettede valget

Både i 2017 og hittil i år har Norge hatt et rekordsalg i antall elbiler. En slik eksplosiv vekst krever omfattende ladeinfrastruktur og montering av godkjente ladesystemer for elbiler i borettslag, næringsbygg og kommunale bygg. Også for norske husstander er det viktig å velge riktig, og det finnes mange elbilladere på markedet. ELKO tok sikte på å lage den smarteste av dem, derfor ble navnet nettopp ELKO Smart Elbillader.

Kan styres med ELKO Smart Home

ELKO går for fullt inn i fornybarsamfunnet med sin Smart Home-løsning. – Med fremtidsrettede smarthusprodukter, som regulerer lys og varme og gjør elbillading smartere, kan norske husholdninger regulere strømforbruket på tidspunkter av døgnet når det er lavest.

– Det sparer dem for store beløp og er god husholdningsøkonomi nå som strømprisene øker dramatisk, sier produktsjef Noman Saleem i ELKO AS.

ELKO Smart Elbillader er altså en elbillader som lekende lett kan integreres med Smart Home-systemer. Det er en åpen løsning, som kan utvides etter eget behov. ELKO Smart Elbillader er enkel å bruke, sikker og robust. – Ladeenheten leveres med en kontrollenhet, som er selve hjernen i smarthusløsningen ELKO Smart Home. Den kan kobles opp mot et modem slik at forbrukeren til enhver tid kan styre elbilladeren, lys og varme fra mobiltelefon eller pc.

– Vår åpne løsning passer sammen med smarte LED-lyspærer fra Ikea, Philips og Osram og styringssystemer fra store og anerkjente leverandører, sier Saleem. – Det skaper større forbrukerfleksibilitet, understreker han.

Stand-alone produkt

– ELKOs Smart Elbillader er et stand-alone produkt og en døråpner inn til alle våre smarthusløsninger. Laderen har DC-vern slik at montøren slipper å bygge inn nye sikringer i sikringsskapet. Det tar kun tre timer å topplade en elbil med vår nye smartlader, som er på 11kWh, sier Saleem

Med fremtidige og differensierte strømpriser er det ikke utenkelig at strømprisen vil tidoble seg. Da er det viktig å være føre var å installere en smart elbillader som tar høyde for dette.

Smartere og mer energivennlig

Med ELKO Smart Elbillader kan husholdninger lade elbilen på en smartere og mer energivennlig måte.

– Elbillading fra stikkontakt trekker enormt mye strøm, forklarer Saleem som fortsetter: – Det samme er tilfellet med «ukontrollert» strømbruk i huset. NVE og nettselskapenes virkemiddel er AMS-målere og effektprising. Velger man bort smarte og energibesparende løsninger, vil strømregningen løpe løpsk. Vår oppfordring er å investere i Smart Home, som vil gi deg kontroll over energiforbruket til elbillading, lys og varme, samtidig som du oppnår økt komfort.

Kort monteringstid

En autorisert montør kan enkelt og raskt montere ELKO Smart Elbillader.

– Den lader ti ganger raskere enn vanlig stikkontakt og er vær- og støtbestandig, sier Saleem. Han legger til at stikkontakter ikke bør brukes til elbilading.

– Over lang tid tåler den ikke så høye laster, kan forårsake varmgang i ledninger og i verste fall brann. Fordelen med ELKO Smart Elbillader er økt sikkerhet. Vår lader har dynamisk strømforsyning og måler eksakt hvor mye strøm som er tilgjengelig og bruker tre timer på å topplade bilen i motsetning til tidobbelt så lang tid med vanlig stikkontakt. Det vil effektivisere strømforbruket, understreker han

 

 

 

 

NEMKO-sertifisert

ELKO Smart Home er NEMKO-sertifisert og er et kvalitetsstempel på at produktet følger norske standarder.

– I praksis betyr det at våre produkter er godkjent for bruk i Norge av norske kontrollorganer som har førstehåndskunnskap om norsk elektrobransje. Vårt nett er forskjellig fra andre land og krever nasjonale produkttilpasninger. I over 70 år har vi utviklet løsninger for det norske markedet i henhold til nasjonale krav. Vi bruker NEMKO til 3. parts godkjenning for å være sikker på at våre produkter følger nasjonale krav, sier Saleem.

– For forbrukere er det betryggende at vi følger NEMKOs krav til punkt og prikke på våre produkter.

Positive tilbakemeldinger

ELKO Smart Home og Smart Elbillader ble lansert på Eliaden i år og tilbakemeldingene fra bransjen var meget positiv.

– Med ELKO Smart Home kan du enkelt styre lys og varme og lade elbilen. Løsningen består av en gateway, dimmere og termostater med innebygd radiomodul for trådløs kommunikasjon. Med vår egenutviklede app kan det legges inn varmestyringsautomatikk, styring av lys og lading av elbilladeren på en effektiv måte, sier Saleem.

Den smarte laderen kan integreres mot våre øvrige smarthusløsninger og fungerer som et LEGO-prinsipp hvor du først starter med elbilladeren for deretter å utvide med styringssystemer for lys og varme i rom for rom i huset. Automatiserte og intelligente funksjoner bidrar til lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå, sier han til slutt.

Fakta om Smart Elbillader:

  • Hurtig og enkel installering av montør uten bruk av spesialverktøy
  • Kan tilkobles fra topp-, bunn- og bakside
  • Innebygget DC-vern i henhold til NEK400:2018
  • Ti ganger raskere lading enn vanlig stikkontakt
  • Vær- og støtbestandig
  • Kan styres med ELKO Smart Home
  • Enkel «plugg og lade» funksjon
  • Stopp/omstart med enkelt tastetrykk

Design Ludens - Utvikling CoreTrek

Copyright © 1945-2014 ELKO AS, Sandstuveien 68, 0680 OSLO - Tlf: 67 80 73 00 - E-mail: elko@elko.no